Hogyan hozzunk létre honlapot

ALKOSS WEBOLDALT 2024-ben
(ÚTMUTATÓ LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE)

Minden Eszköz És Támogatás, Amire Valaha Szükséged Lesz egy Csúcs Weboldal Létrehozásához

Egy weboldal vagy blog létrehozása a WebetNeked segítségével egyszerű a lépésenkénti útmutatónkkal, eszközeinkkel. Mindent megadunk neked, amire szükséged van ahhoz, hogy webhelyedet megvalósítsd és sikeressé tegyed online.

Miért Is Fogod Szeretni Ezt Az Útmutatót

Ez az útmutató megad mindent, amire szükséged lehet egy gyönyörű weboldal elkészítéséhez kevesebb mint egy órán belül!

Kezdő Barát

Ez az útmutató a kezdők szem előtt tartásával készült. Részletes, de könnyen követhető.

Egyszerű és Gyors Felállítás

Egy órán belül professzionális, mobilbarát webhelyed lesz.

Megbízható Információk

Ez az útmutató gyakran frissül, hogy csak a legjobb információkat kapjad.

Mobil és E-kereskedelem Ready

Mobil ready a responzív témák használatával. Könnyen integrálhatsz egy bevásárlókosárat a termékeid értékesítéséhez.

Google Barát

A keresőoptimalizálás integrációval és eszközökkel új ügyfelek számára is könnyen megtalálható leszel a Google-n keresztül.

Támogatás

A barátságos és jól tájékozott támogatói csapatunkat elérhető számodra e-mailen, élő chat-en és telefonon keresztül.

Késszen állsz egy új weboldal megalkotására 2024-ban? A technológia és a programozás fejlődésének köszönhetően manapság egy weboldal létrehozása sokkal egyszerűbb, mint a századfordulón. Ez különösen igaz, ha a megfelelő platformot választod.

A valóságban nem is kell tudnod, hogyan kell fejleszteni olyan kódokban, mint a HTML vagy a PHP. Azonban, ezeknek az elemeknek a későbbi megismerése segíthet testreszabni webhelyedet a saját ízed szerint. Addig is azonban még a legkezdőbb érdeklődők is látványos dolgokat hozhatnak létre.

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan készíthetsz weboldalt az internet néhány legjobb eszközével. Mire elkészült, olyan online megjelenéssel fogsz rendelkezni, ami készen áll a látogatók fogadására.

Ellentétben a régi napokkal, nem kell manuálisan kódolnod egy weboldalt, hogy valami csodálatosat alkoss. Valójában többféle platform közül választhatsz, amelyek segítenek egy weboldal létrehozásában anélkül, hogy egyetlen sor kódot is írnod kellene.

Amire feltétlen figyelj a platform választása során

A megfelelő platform megválasztása a saját elképzeléseitől függ. Szeretne online áruházat? Vagy másokat szeretnél szórakoztatni a blogoddal? Minden attól függ, hogy mit szeretnél megosztani a világgal.

Mobil integráció nyújtása

Az interneten lévő felhasználók több mint 50% -a mobil. Ha sikeres weboldalt szeretnél létrehozni, győződj meg arról, hogy webhelyed készen áll az okostelefonokra. Néhány webhelyépítő könnyebb és hatékonyabb módot kínál asztali illetve mobileszköz kompatibilis webhely létrehozásához.

A kódolási szinted

A tartalomkezelő rendszerek minden formában megtalálhatók. Néhányat könnyebb használni a kezdőknek, míg mások inkább a fejlett online kódoláshoz vannak igazítva. A jelenlegi jártassági szinted fogja eldönteni, melyik platform lesz a legjobb számodra.

Tehát milyen platformok állnak rendelkezésre valójában?

Az internet tele van fejlesztési platformmal weboldal építéshez. A legnehezebb rész a számodra legmegfelelőbb kiválasztása. Itt van néhány, amiket a leghasznosabbnak találok.

 • WordPress
  A WordPress messze a kedvenc tartalomkezelő rendszerem. Működhet mint egy blog, e-kereskedelmi webhely vagy akár közösségi hub, ha közösségi csatornát kíván létrehozni.

 • Joomla
  A Joomla egy jó rendszer, amely majdnem olyan rugalmas, mint a WordPress. A legnagyobb különbség a kódolás mennyisége, amit meg kell tanulnod bizonyos módosítások elvégzéséhez.

 • Drupal
  A Drupal egy tisztességes rendszer, de sokkal több kódolási tudást igényel, és kevesebb támogatással rendelkezik, mint a WordPresshez hasonló rendszerek. Sokkal nehezebb beállítani majd kezelni a WordPress-szel vagy a Joomla-val szemben.

 • Prestashop
  A Prestashop egy kifejezetten e-kereskedelemre tervezett platform. Ez egy jó rendszer, ingyenes licenccel. Azonban egyes kiegészítők meglehetősen költségesek lehetnek később.

 • CubeCart
  További e-kereskedelmi platform, a CubeCart nagy rugalmasságot és sok lehetőségeket kínál az induláshoz. A Prestashophoz hasonlóan ugyanakkor sokat költhet új funkciók hozzáadásával.

Ez csak néhány olyan rendszer, amelyet használhat. A WebetNeked Softaculous-t használ. Tele van különböző weboldalépítő skripttel, amelyeket mindössze pár egérkattintással telepíteni lehet.

Ha új vagy a weboldalfejlesztés terén, vagy csak simán tényleg stabil, megbízható, széles körben használt, folyamatosan fejlesztet platformot szeretnél, javaslom a WordPress használatát. Ezt a legkönnyebb használni és gyakran a leggyorsabb új weboldal létrehozásakor.

Miért Pont WordPress?

A WordPress az egyik legelterjedtebb weboldal építő platform az interneten. Testreszabhatod, hogy gyakorlatilag bármi is legyen amire szükséged van. A rugalmasság és az egyszerű használat miatt a tartalomkezelő rendszerek piacának közel 60% -át uralja már évek óta és egyre nagyobb ez a lefedettség.

A WordPress automatikusan beállítja magát a látogató felbontásától függően. Ez azt jelenti, hogy nem kell sok extra módosítást végrehajtanod, csak azért, hogy biztos lehess benne, hogy a weboldalad jól néz ki az okostelefonokon. Sok ingyenes WordPress sablon tökéletesen ki is használja ezt.

Nem kell semmilyen kódot írnod ahoz, hogy a WordPress-t az igényeidhez igazítsad. A témák és a bővítmények használatával gyorsan elkészítheted a tökéletes weboldalt pillanatok alatt. Azonban az esetben is könnyen testreszabható, ha van kódolási ismereted. Tökéletes az összes képzettségi szintetű felhasználó számára.

Mivel a WordPress annyira népszerű, segítséget találni az alkalmazás gyakorlatilag bármely aspektusához hihetetlen egyszerű. A fórumok, oktatóanyagok és sok más könnyen elérhetőek.

A WordPress egyik legfontosabb szempontja az, hogy ingyenes. A telepítés után az egyik legerőteljesebb és legnépszerűbb rendszer ami található az interneten lesz a weboldalad alapja.

A következő lépés egy jó webtárhely szolgáltató megtalálása és egy jó domain név kiválasztása. Mindkét elem nagyon fontos, ha sikeres webhelyet szeretne létrehozni.

Minden a néven múlik

A domain név egy egyedi cím, amely a tartalmadra mutat. Gondolj csak úgy rá, mintha nevet adhatnál a házadnak. Ez az amin keresztül a látogatók megtalálják az oldaladat, és felfedezik annak tartalmát. Szükséged van egy jó stratégiára, ha sikeres webhelyet szeretnél.

Amikor a név szóbakerül, kérdezd meg magadtól

 • Megfelel a név a tartalomnak? Biztos nem szeretnél egy weboldalt "BobCsirkeFalodaja.hu" -ra nevezni, ha egy vegán weboldal felépítésére készül.

 • A választott név rövid és kellemes? Minél rövidebb a név, annál könnyebben megjegyezhető majd leírható. A hosszú név hibás elírásokat, vagy a felhasználók általi elkerülést eredményezhet.

 • A választott név könnyen kiejthető? Egy egyszerű hiba a név kiejtésében a forgalmat más helyre irányíthatja.

 • A megfelelő domain-kiterjesztést használod, például .com vagy .net? Egyes kiterjesztések nem lesznek elérhetők számodra attól függően, hogy hol élsz. Napjainkban nagyon sok az iparnak illetve a célnak megfelelő domain-kiterjesztés létezik. Légy kreatív.

Egy jó weboldal név keresése gyakran móka, ha nem frusztráló. Minden alkalommal, amikor úgy gondolod, hogy találtál egy jót, valaki már rendelkezik vele. Azonban ezt könnyű leküzdeni egy kis képzelőerővel.

Ha azon találod magad, hogy elakadtál a név keresés közben, megpróbálhatsz szinonimákat használni a névben. Néha a rövidítések illetve mozaikszavak is hatásosak.

Fontos megjegyezni, hogy a domain névnek reprezentatívnak kell lennie a tartalom vagy az üzlet számára.

Miért szamít a tárhely

A tárhely csomag kiválasztása a weboldalad kiépítésének az alapja. Gondolj rá, mintha vásárolnál egy parcellányi digitális ingatlant hogy kiépítsd az online rendszeredet. WebetNeked olyan csomagokkal rendelkezik, amelyek alkalmasak az egyszerű blogoktól egészen az összetettebb és nagyobb vállalati weboldalakig kielégíteni minden elképzelést.

Minden csomagunk tartalmaz mindent, amire szükséged lehet a sikereid eléréséhez. Csomagjainkkal egy '.hu' domain ingyenes számodra, ami különben a kiválasztott regisztrátortól függően akár további 1100Ft évenként.

WebetNeked nem kér további díjakat bizonyos funkciók feloldására. A személyre szabott e-mailek, webhelyek, sávszélesség, bevásárlókocsik és még sok minden elérhető számodra, függetlenül attól, hogy milyen weboldalt szeretnél építeni. WebetNeked csakis nemzetközi színvonalat szolgáltat, méghozzá alacsony áron.

WebetNeked használatával megteszed a magadét a környezet megsegítésében. Adatközpontjaink táplálására egújuló energiaforrásokat használunk, ami azt jelenti, hogy a weboldalad szén-dioxid csökkentő hatással van a környezetre, ha velünk tartasz.

Miután megvan a domain név és a webtárhely fiókod be lett állítva, itt az ideje telepíteni a WordPress programot. Két különböző módszer létezik: automatikus és kézi. Az automatikus módszert javaslom egyszerűen azért, mert könnyebb és sokkal gyorsabb.

WordPress automatikus telepítése

A Softaculous segítségével telepítjük a WordPress-t és sok más tartalom kezelő rendszert. Ez egy felhasználóbarát rendszer, amely sok munkát takarít meg a kiválasztott platform beállítása közben. Megcsinálni saját adatbázisait, és segítségével felügyelheti az adminisztrátori fiókokat és jelszavakat.

A Softaculous elérhető a WebetNeked cPanel felületén.

Install WordPress using Softaculous

WordPress kézi telepítése

Ha mégis jobban szereted kézben tartani a dolgokat, a WordPress programot manuálisan is telepítheti. Ez bonyolultabb, mivel megköveteli a WordPress letöltését, feltöltését a kiszolgálóra, saját adatbázis létrehozását és a telepítőalkalmazás futtatását.

Bár időigényesebb a Softaculous használatához képest, mégsem túl nehéz. Valójában a WordPress manuális telepítése meglehetősen könnyű, mindaddig, amíg alaposan követi a lépéseket. Ne feledje, hogy a letöltéshez és a WordPress feltöltéséhez szükséges idő függ az Internet sebességétől.

Manually Install WordPress

WordPress sablon kiválasztása

A sablon a weboldal tényleges megjelenése. Olyan dolgokat határoz meg, mint a színek, a struktúra, hol helyezkednek el az információblokkok, és néha olyan eszközöket is tartalmaznak, amelyek segítségével tovább hangolhatjuk a weboldalunk megjelenését.

Amikor kiválasztod a webhelyed megjelenését és külalakját, akkor fontold meg a következőket.

Mi az oldalad 'Niche'-je?

A Niche weboldalak gyakran a legmagasabb sikert érik el egy specifikus közönségnél. Például egy olyan weboldal, amely az Egyesült Államokban a legjobb horgászhelyekre koncentrálna, sok forgalmat gyűjtene azoktól akik horgászhelyeket keresnek...

Amikor egy adott témára koncentrálsz, azt szeretnéd, hogy az elrendezés kiemelje a tartalmat. A színek, képek, sőt a betűkészletek is szerepet játszanak abban, hogy az anyagnak amit írsz bizonyos ízlést kölcsönözzenek.

Valami ingyeneset szeretnél vagy inkább prémiumot?

A WordPress alkalmazásban számos ingyenes témához férhetsz hozzá. Sok ezek közül nagyon funkció gazdag és könnyen kezelhető. Azonban egyre többen választják a prémium sablon megvásárlását. Ezek a fizetett megjelenések gyakran olyan eszközökkel és funkciókkal rendelkeznek, amelyek a testreszabásban nyújtanak további lehetőségeket.

Javasoljuk az ingyenes sablonnal való kezdést, majd miután nagyjából átlátod a sablonok használatát és hatását a webhelyedre, érdemes megvásárolni egyet, hogy még vonzzóbbá tehesd az oldaladat a látogatóid részére.

Egy új sablon telepítése WordPress-ben

WordPress sablonok kezelése viszonylag egyszerű, különösen, ha ezt az admin panelen keresztül tesszük. Mindössze egy tucat kattintás az egérrel, és megváltoztathatod a webhelyed kinézetét szinte azonnal. Ha mégsem tetszik az adott sablon, gyorsan vissza is állíthatod.

Installing A New Theme in WordPress

Fontos, hogy megtanuld, hogy hogyan hozzunk létre cikeket és oldalakat a WordPressben. Könnyű, de nagy különbség van abban, hogyan jelenik meg a kettő a webhelyeden.

Oldalak megértése

A WordPress oldalak sokkal hasznosabbak, ha statikus információkat tartalmaznak. Például egy "Névjegyem" oldalhoz, vagy egy kapcsolatfelvételi űrlap létrehozásához oldalt használjunk. Ezek elválnak a rendszeres tartalomtól, amelyet publikálni fogsz, és gyakran kerülnek a navigációs menübe.

Gondolj az oldalakra, mint a tartalom ami nem vagy csak ritkán változik.

Bejegyzések megértése

Sok weboldal tartalmának nagy részét bejegyzések teszi ki. Legyen szó hírekről, magazinról, blogról, oktató anyagról... Például a WordPress oktató anyag oldalunk is sok WordPress bejegyzésből áll.

Ha naponta egyszer írsz, valószínűleg bejegyzéseket fogsz létrehozni.

Menü elemeinek szerkesztése

A WordPress egy egyszerű eszközzel rendelkezik a menüelemek módosításához. A drag and drop használatával könnyedén mozgathatod a bejegyzéseket, vagy akár az oldalakat a webhely navigációs sávjába a gyors elérés érdekében. Néhányan webhely menüje más weboldalakra mutató kimenő linkeket is tartalmazhat.

Habár érdemes rendet tartani a navigációs menüben. Túl sok link és elem is zavarhatja a látogatókat, és árt a webhely teljesítményének is.

Az extrák beállítása

Most, hogy készen áll a weboldalad, itt van néhány extra, amit esetleg fontolóra vehetsz. A webhelyedet úgy kezelheted, ahogyan tetszik, de íme néhány ötlet az induláshoz.

A WordPress beállításainak módosítása

..Hamarosan...

Tegyél szert bevételre a webhelyeden

..Hamarosan...

Készítsd fel a weboldalad a mindenkori piacra

..Hamarosan...

Egy weboldal üzemeltetése 2024-ban meglehetősen egyszerű. Egy kiváló tárhelyszolgáltatónál üzemeltetett WordPress-el, a sikerednek csak a saját motivációd szab határt. És ha segítségre van szükséged a csapatunk tapasztalt és csak egy kattintásra vannak. Hozd ki a legtöbbet online tapasztalatodból és építs valamit, amire büszke lehetsz.
Vissza a tetejére Zöld Erő Partner

2009-2024 © WebetNeked – Minden jog fenntartva. A weboldal teljes tartalma szerzői jog alá esik. Jogi nyilatkozat