Domain regisztráció

Válassz nevet

A domainnév sokat elárul rólad illetve cégedről. Válassz egyedi, könnyen megjegyezhető és egyszerű domainnevet, hogy a látogatóid mindíg megtaláljanak a weben

Alkoss email címeket

Saját, egyedi email címeket (pl. @sajatdomain) hozhatsz létre korlátlan számban. Levelező rendszerünk a legkorszerűbb spam szűrőkkel van felvértezve, így mindig védve maradsz.

Legyen saját weboldalad

Ma már nem feltétel a programozási tudás ahhoz, hogy saját weboldalad legyen. A beépített weboldal készítőn kívül akár saját tartalomkezelő szoftvert, mint például WordPress is telepíthetsz egy gombnyomásra.

Amit nem árt tudni domain vásárláskor

FONTOS! A domain státusz ellenőrzést követően ajánlott a regisztráció teljes folyamatát a lehető leggyorsabban lebonyolítani, mert így garantálható leginkább, hogy a kiválasztott név valóban a tied lesz. Ellenkező esetben, az ellenőrzés és a regisztráció közöt eltelt időben más megelőzhet és lefolglalhatja a kiválasztott domainedet.

INGYEN Amennyiben tárhelyre is szükséged van, és megfelel valamelyik csomagunk, ne fizess a domain (át)regisztrációért feleslegesen, mert az már benne van a csomag árában.

TIPP A domain végződéseknek nincs kihatásuk arra, hogy az adott címen megjelenő weboldal milyen nyelven olvasható illetve, hogy a szerver amin ez a weboldal hosztolva van melyik országban található. Ezek a paraméterek szabadon kombinálhatóak, tehát tárhelyeinken akár más nyelvterületekre célzott weboldalakat is üzemeltethetsz!

A domain név tetszőleges névbőlből (pl. weboldalam) és egy előre meghatározott, de választható végződésből (pl. hu, eu, com), illetve a kettő közötti pontból áll.

-A domain név hossza 2-től 40 karakterig terjedhet.

-A domainnévben használható karakterek:  • -leggyakrabban az angol ábécé betűi, de a magyar ábécé betűi is használhatók. A magyar ábécé betűit használva IDN-t (Internationalized domain name - Nemzetközi tartománynév) kapunk, aminek a használata további elővigyázatosságot igényel pl. SSL vásárlásakor
  • -számok (0-9)
  • -kötőjel (-), ami nem lehet az előtag elején és végén sem (pl. -weboldalam-), valamint nem lehet 2 vagy több kötőjel sem közvetlenül egymás után
  • -a "www." réssze a domainnek egy alatartomány, ami az internetes megjlenésre utal. Ezenkívül alapértelmezett altartományok pl. az ftp. (fájlcsere) vagy smtp. (levelezés). A www. altartomány automatikusan jár hozzá, nem választható! További altartományokat is korlátozás nélkül létrehozhatsz pl. privat.weboldalam.hu v. blog.weboldalam.hu amiknek a tartalma akár teljesen eltérhet a fődomainen tárol weboldalétól.
A legtöbb általunk regisztrált domain .hu végződésű, de természetesen bármilyen más végződéssel (pl.: .eu, .com, .info, stb.) is regisztrálhatsz domaint.

Lehetőséged van ugyanazt a domain előtagot több végződéssel is regisztrálni (pl. weboldalam.com, weboldalam.net, stb.), amennyiben a választott nevek szabad státuszúak. Erről a keresést követően jelentést is kapsz.

A domain és a tárhely csak közvetett kapcsolatban áll egymással.

A tárhelyen tárolódnak a honlapod megjelenéséhez szükséges fájlok, adatbázisok. Látogatóid számára innen töltődik be a weboldalad. A webtárhely a webes jelenlét legkifizetődőbb fajtája, így széles körben elérhető és elterjedt.

A domain (a ip címmel ellentétben) egy könnyen megjegyezhető elérési címet ad a tárhelyednek, hogy az érdeklődők könnyen megtalálják honlapodat.

Regisztrálhatsz domaint akár meglévő tárhely nélkül is, illetve fordítva, bérelhetsz tárhelyet domain regisztráció nélkül.

Ahhoz viszont, hogy weboldalad egyszerűen látogatható legyen a nagyvilág számára, mindkettő megléte szükséges. Előnyös a kettőt egyidőben megrendelni, mert tárhely csomagjaink egy szabadon választható domain ingyenes regisztrációját is tartalmazzák.

tudj meg többet
Vissza a tetejére Zöld Erő Partner

2009-2024 © WebetNeked – Minden jog fenntartva. A weboldal teljes tartalma szerzői jog alá esik. Jogi nyilatkozat